Meillä, kuten useissa eläintalouksissa, esitetään paljon kysymyksiä. Missä Noita on? Onko nälkä? Oletko nähnyt meidän narupalloa? Mikä piru teitä oikein vaivaa? Pitäisiköhän täällä joskus siivota?  Mutta tärkein, päivän polttava kysymys kuuluu: missä kurkku on?

Kurkun tarina on lyhyt mutta surullinen. Aino  tuli kaupasta kotiin ja veti muovipussista ison, vihreän, täydellisen kurkun, joka oli maksanut vain 0,37e. Upeaa. Tämä on viimeinen varma havainto kurkusta, mutta todistettavasti se siis on meidän asuntoomme tullut. Seuraavaksi havainnot kurkusta ovat hyvin epäselviä.  Kun ensimmäisen kerran esitettiin kysymys ”missä kurkku on”, se oli pahaa-aavistamattomasti leipä kädessä esitetty kysymys. Siinä vaiheessa kun kurkkua ei löytynytkään tiskipöydältä, josta viimeinen havainto on tehty, alkoi epäilys herätä. Käytiin läpi kaapit, kylmäkaapit, Mallan aarrekätkö kulmalipastossa sekä skannattiin läpi lattia josko sieltä löytyisi hieman pureskeltu kurkku. Mutta ei. Mitään ei löytynyt. Kurkku on ollut kateissa jo kaksi päivää.

Epäiltyjä täältä tietysti löytyy iso liuta. Pääepäilty on tällä hetkellä Katla, sillä kun vihdoin luovutimme ja haimme kaupasta toisen kurkun, siitä leikattu pieni pää löytyi lattialta Katlan vierestä. Mutta olisiko Katla syönyt kokonaisen kurkun, joka oli vielä muovissakin? Haukummeko taas väärää puuta? Ja missä vaiheessa haju paljastaa runnellun kurkun viimeisen leposijan (ellei sitä tosiaan olla syöty kokonaisena)?

Kyllä, meidän taloudessamme esitetään paljon kysymyksiä. Mutta vain harvoin niihin kuuluu vastausta. Tai no, totuuden nimissä täytyy sanoa että mihin tahansa kysymykseen tässä taloudessa kyllä yleensä saa vastauksen, oli se sitten ”onko nälkä” tai ”mikä teitä vaivaa”. Riivalla on vastaukset hallussa eikä se myöskään niitä yleensä pihtaa. Voisiko siis joku kielitaitoinen ihminen kertoa minulle, mitä tarkoittaa ”törr!” vastauksena kysymykseen ”missä kurkku on”?